Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Skal du på barselsbesøg i 2020, så husk værnemidlerne

Vi ved det alle. Vi lever i en lidt anden verden end den, som gjorde sig gældende for bare et år siden. Og det betyder, at der er nogle nye vaner og rutiner, vi bør gøre til en del af vores hverdag for på den måde at sikre, at vi ikke udsætter hverken os selv eller andre for en fare for blandt andet at blive smittet.

Derfor er især håndhygiejne og værnemidler blevet en del af vores hverdag. Og det er helt sikkert noget, der i nogen grad er kommet for at blive.

Dem vi skal være ekstra forsigtige i nærheden af

Det er blandt andet noget, der gør sig gældende, når det kommer til de folk, der er mere udsatte i en meget forandret verden. Her er der for eksempel tale om de ældre, de syge og svagelige og de helt nye.

Det vil sige, at også gravide og de helt små babyer er udsatte, idet der her ikke er et immunforsvar, der endnu er helt udviklet. Derfor er det især dem, vi skal være ekstra opmærksomme på at passe på – og det gælder derfor også, hvis du er så heldig, at du skal på et barselsbesøg hos en lille.

Især når det gælder små babyer

Her er du nødt til at gøre dig en lang række forholdsregler, før du dukker op og ser den lille. For det første skal du sørge for, at du er helt rask, så du ikke kan risikere at være en smittebærer.

Føler du dig derfor en smule sløj, er det bedre, at du udsætter mødet og bliver hjemme, indtil du er helt rask. Og mener du, at der er grund til yderligere bekymring, bør du ikke bare blive hjemme, men også blive testet for at sikre, at der ikke er nogle, du eventuelt allerede kan have udsat for smittefare.

Tag dine forholdsregler på barselsbesøget

Er du helt rask, så kan du tage af sted. Men igen er der flere forholdsregler, som du bør gøre dig. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til din håndhygiejne og værnemidler.

For eksempel bør du sørge for at vaske dine hænder godt og grundigt, før du bevæger dig hen til den lille. Du bør også spritte dem af og eventuelt også påføre dig et par engangshandsker - bare for en sikkerheds skyld.

Derudover bør du bære et godt og godkendt mundbind, så du heller ikke kan smitte via dit spyt.

Du bør naturligvis også medbringe en god barselsgave når du skal på barselsbesøg - corona eller ej.

Find værnemidler online

Der findes en lang række andre værnemidler, der også kan hjælpe dig, og der findes forskellige udgaver af for eksempel mundbind, hvorfor du også kan gøre det så behageligt for dig selv som muligt at beskytte både dig selv og andre.

Derfor bør du tage et kig allerede i dag, så du altid er forberedt på det, der kan komme til at ske. Man ved nemlig aldrig, hvornår man i dag kan få behov for at gøre brug af værnemidler.