Hvad skal du give til babyshower?

Udtrykket babyshower har efterhånden fundet vej ind i den danske ordbog, og her er tale om en fest, man holder for enten den vordende eller nybagte mor/forældre. Når du som gæst møder op, er det kutyme at medbringe en gave, men hvad skal du give? Her guider vi til, hvad du kan overveje at give som barselsgave.

Fest for mor

De fleste babyshowers bliver holdt en rum tid, før den vordende mor føder, og der er dømt fest og farver i den amerikanske adopterede tradition. Det er ofte moderens veninder, der møder op, men i dag kommer babyshowers i utallige varianter. Der pyntes gerne op med masser af babypynt i festlig stemning, når den sidste periode før den travle babytid skal nydes.

Som gæst medbringer de fleste en gave, og det kan være meget forskelligt, hvad du kan give. Det afhænger selvfølgelig først og fremmest af dit budget, og om der er meldt noget ud fra forældrene. Du kan for eksempel vælge at forære:

  • Bøger – eventyr, letlæsning eller billedbøger
  • Babytøj – neutralt eller med personlighed
  • Legetøj – til når barnet bliver lidt ældre
  • Babyprodukter – til det praktiske
  • Gaver til forældrene – nogle bekvemmeligheder i den snart travle tid

Nogle gange udfærdiger de kommende forældre en ønskeliste, men det er ikke altid tilfældet. Skal du selv ud og finde på en gave, er der flere ting i spil. Du kan tillade dig at være kreativ, så du ikke kommer med det samme som alle de andre. Hvis det er muligt, kan du koordinere med de øvrige gæster.

Gave til forældre og barn

Det mest oplagte er at købe en gave, der både vil glæde forældrene og barnet. Det kan være rigtig mange ting, og du kan gå efter nogle af klassikerne, der ikke slår fejl. Det kan for eksempel være børnebøger eller babytøj. Bøgerne glæder både forældre og barn, og der er så mange at vælge imellem, at du næppe har købt de samme som de andre gæster. Det samme gælder for babytøj, for der er utallige sæt af finde.

En fordel ved babytøjet er, at du både kan give en personlig og en praktisk gave i samme pakke. Du kan vælge sæt, der afspejler forældrenes karakteristika eller den personlighed, de har tillagt barnet. Har du en sprælsk personlighed, kan du købe babytøj, der minder om dig, så de kan huske, hvem tøjet er fra.

Af andre traditionelle gaver kan du vælge legetøj, babyudstyr og babyprodukter, som barnet vil få brug for med alderen. Vil du gerne være lidt utraditionel, kan du investere i en gave, der i højere grad er til forældrene og kan lette deres hverdag. Du bestemmer selv.