Hjælp dine veninder eller svigerinder med at øge deres selvværd, mens de er på barsel

Har du en ven eller svigerinde på barsel?

Mange mennesker, der lige har født, kæmper med deres selvværd, forde de lige skal lande i en “ny” og anderledes efterfødselskrop. Ved at give lækkert, blødt tøj designet til curvy kvinder eller personer i barselsgave viser du, at du er betænksom. Du kan forklare, at du gerne vil hjælpe med at give gavemodtagerens selvværd et boost i et sødt kort, du lægger ved gaven. Linket her viser nogle eksempler https://www.curvii.dk/maerker/zhenzi på tøj til curvy kvinder, og der er masser af cardigans og tunikaer, der også kan bruges, hvis man ammer.

Mange barslende har det samtidig rigtig svært med at være hjemme alene med deres babyer i lange perioder og føler sig ensomme. De kan have brug for lidt ekstra opmærksomhed og støtte fra venner og familie. Du kan hjælpe dem med at øge deres selvværd på barsel ved at støtte op om dem og anerkende deres følelser, når de føler sig overvældede eller isolerede.

Det er normalt for nybagte forældre at opleve ændringer i deres selvværd

Det er helt normalt at føle sig usikker på sit eget værd som forælder under barsel. Det vigtigste, at minde en barslende veninde eller ven om, er, at selvom man måske ikke lige føler sig på toppen, så er man stadig den allervigtigste person for det lille nye menneske, man har bragt til verden.

Vær opmærksom på symptomerne på barselsdepression

Barselsdepression er en depressiv tilstand, som både kvinder og mænd kan risikere at opleve i forbindelse med fødslen af deres barn. Barselsdepression ses hyppigst 3-6 måneder efter fødslen, men kan også optræde tidligere eller senere. Hjælp din ven med at finde hjælp og tilbyd din støtte, hvis du tror, hun eller han lider af barselsdepression. Det kan være afgørende for personen at få psykologhjælp.

Hvordan kan jeg bevare et højt selvværd, selvom der er perioder, hvor jeg føler mig overvældet af ansvaret for mit barn?

Her er nogle konkrete ideer til, hvordan du kan hjælpe nogen på barsel:

  • Lån bæresele eller barnevogn og tag baby med ud på en gåtur. Invitér gerne forældreren med, hvis vedkommende har svært ved at være væk fra baby.
  • Tal med dem om deres bekymringer og følelser. Anerkend at forældreskab er svært uden at dømme deres valg.
  • Ros dem for deres arbejde. Det er hårdt at være på barsel alene, så giv et opmuntrende ord med på vejen.

Hvis du har en veninde eller svigerinde, der er på barsel, kan det være en god idé at hjælpe hende med at øge hendes selvværd. Gør det med handlinger eller gaver, som viser din omsorg.