Find den bedste gave til de nybagte forældre

Du har måske stået i den situation, hvor dine venner, dine søskende eller dine kollegaer stod og var på vej til forældreskab. At få en lille ny i familien eller i venneflokken vil mange beskrive som et hverdagsmirakel, og derfor er der god grund til at fejre begivenheden. Det gør man bedst med en lille gave.

Men når du skal finde en barselsgave til dine kære, kan det måske være svært at gennemskue, hvad du skal købe og ikke mindst hvem, du skal købe den til. For er det til baby, man giver gaven? Eller er det til mor og far, eller skal det være noget, som hele familien kan få gavn af?

Du er ikke alene om tvivlen, da det er et spørgsmål mange i samme situation står med. Og der er mange forskellige holdninger til svaret. Derfor kommer der her en lille guide til, hvordan du finder den bedste barselsgave til de vordende forældre.

Tøj og legetøj til den lille

Når du vælger at købe en gave til det nyeste medlem af familien, er du sikker på, at du ikke går galt i byen. Her er der uanede af valgmuligheder. Tøj, legetøj eller praktiske ting til hverdagen er alle gaver, som familien uden tvivl bliver glad for.

En god idé er altid sutter, for selvom forældrene måske allerede har købt et lille lager selv, så bliver de hurtigt smidt væk.

En anden mulighed er alle slags hjælpemidler, der kan få barnet til at sove. Det kan være tøjdyr, spilledåser, lydbøger med vuggeviser og godnathistorier eller måske en uro.

Forældre vil uden tvivl takke dig stort. Et tredje eksempel på en god gave til de nye forældre er økologiske bodystockings i et materiale, der passer til sæsonen.

Barnet vil uden tvivl skulle skifte tøj flere gange om dagen, så jo mere rent tøj forældrene har, jo sjældnere skal de ud og vaske tøj. Det vil helt sikkert hjælpe dem i starten, da de allerede har hænderne fulde.

 

Gaven til hende

Hvis du er mest til at købe barselsgave til mor, måske fordi du kender hende bedst, så er der også uanede af valgmuligheder her. Det kan være alt fra et gavekort til en ansigtsbehandling til et stykke behageligt eller praktisk tøj, hun kan stikke i, imens hun render rundt derhjemme sammen med baby.

En anden gave, som mange kvinder bliver glade for i starten af deres barsel, er et massageapparat. Hun har sjældent hænderne fri og efter en lang graviditet og en hård fødsel, har hendes krop brug for en kærlig hånd. Så inden hun får tid til at gå til massøren selv, kan hun få stor nytte af denne gave.

Gaven til hele familien

Måske du synes det er mest passende at give en gave, som hele familien kan få glæde af, og også her er der et væld af muligheder. Du kan købe en bog, som forældrene kan læse højt ved puttetid, eller et stykke legetøj til den lille, som kan holde baby beskæftiget, mens forældrene tager et lille hvil.

Hvis du kender begge forældre godt, og du tror, at de vil være trygge med dig som babysitter, kan du eventuelt give dem en aften fri ved at tilbyde at passe den lille, så forældrene kan tage på date eller bare kan få en slapper-aften.